IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford разкри нов глобален седан

Моделът Figo е разработен за пазарите в развиващите се страни

11:03 | 04.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ford</p>

Снимка: Ford

Компанията Ford представи концептуален модел, който представлява предвестник на бъдещ компактен седан на автомобилния производител. Премиерата на новия глобален модел на марката, носещ името Figo, се състоя на изложението в Ню Делхи, Индия.

Автомобилът е разработен за пазарите в развиващите се страни. Дизайнът му е в стила на настоящата глобална дизайнерска концепция на Ford, а каросерията е съобразена с данни, получени от изпитания в аеродинамичен тунел. Това, според инженерите на компанията, позволява да се намали разходът на гориво и да се подобри шумоизолацията в купето.

От Ford обърнаха специално внимание на огледалата на прототипа, които са създадени „за намаляване на стреса у шофьора при движение в силен трафик”. Тяхната конструкция е така направена, че намалява възможността за повреда, дори ако бъдат закачени от съседната кола в трафика.

Засега няма сведения на какви двигатели ще разчита серийната версия на Figo, но според изданието Autocar това ще бъдат бензинови мотори с обем до 1,5 литра. Сред тях е 1,0-литров EcoBoost, но без турбина, който развива 80 к.с.

Моделът трябва да се появи на пазара през лятото на 2015 г.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Повече за продажбите на Ford и щатския автомобилен пазар може да видите в материала на Bloomberg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още