IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпуснаха пари на община Русе за ВиК инфраструктура до мястото на бъдещ завод

„Витте Аутомотив България” ЕООД ще произвежда електронни и механични части за автомобилната индустрия

15:58 | 11.12.13 г.
Отпуснаха пари на община Русе за ВиК инфраструктура до мястото на бъдещ завод

Близо 290 хил. лв. ще получи община Русе от бюджета на Министерството на икономиката и енергетиката, за да бъде прокаран уличен канал до имот, върху който ще бъде изграден завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия. Средствата са отпуснати днес с решение на МС, съобщи пресслужбата на кабинета.

Отпуснатите средства ще покрият необходимите строително-монтажни работи.

Днес е одобрен и проектът на договор с „Витте Аутомотив България” ЕООД за строителството на завода.

Проектът на дружеството е сертифициран като инвестиция клас А. Нейната стойност е 7,51 млн. лв., като до момента са вложени над 2 млн. лв. От компанията очакват реалните вложения да надхвърлят 10 млн. лв.

Срокът за изграждането на завода е октомври 2015 г. Проектът предвижда във високотехнологичното предприятие до новия индустриален парк на Русе да се извършват инженеринг, производство и логистика на затварящи и заключващи електронни и механични системи.

Ще се сглобяват изделията на „Витте Аутомотив” ГмбХ, ще функционира център за изследване и развитие на производството на електронни, електромеханични и механични части за автомобили и логистичен център за обслужване на специализираните пазари в Унгария, Румъния, Турция и Сърбия.

С реализацията на проекта ще бъдат създадени нови 232 работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още