IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов ваканционен комплекс ще изникне до Бяла

Инвестицията е на стойност над 100 млн. лева

19:20 | 19.03.14 г. 4
Нов ваканционен комплекс ще изникне до Бяла

Нов ваканционен комплекс ще се строи в община Бяла. Инвеститорът "Мадара Юръп" АД ще вложи над 100 млн. долара в проекта, съобщават от правителствената пресслужба.

Става въпрос за небезизвестния проект Black Sea Gardens, който предвиждаше мащабно застрояване в местността Карадере - една от малкото недокоснати от строителни дейности по Черноморието. Проектът беше спрян преди няколко години заради липсата на финансиране и противоречивите реакции на обществеността, които предизвика заради мащабите си.

Компанията през миналата година кандидатства за сертификат за приоритетен инвестиционен проект. Наложи се тя да преработи и плановете си за застрояване заради заменките на горски имоти в района, след като и Европейската комисия започна разследване за държавна помощ. Заменените терени бяха изключени от плановете за застрояване, намалени са и параметрите на застрояване заради новите изисквания.

Проектът е одобрен за приоритетен по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, допълват от Министерския съвет. Инвеститорът ще получи в тази връзка индивидуално административно обслужване в съкратени срокове и институционална подкрепа от междуведомствена работна група.

Предвижда се изграждането на три хотелски структури и зони за обществено  обслужване. Ще бъдат създадени 500 работни места в общината.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 9 rate down comment 0
Plamkata_76
преди 10 години
До стената и разстрел. Наред. Няма леви, няма десни. Всичките са *** майни. Тоя цирк с ЕРП-тата това ли целеше? Отклоняване, поредно, на общественото внимание в глухата линия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
- по-простите ще кажат че е конспирация - Не съществуваща в "обективните" маймунски полета на ТВ-реалността!!Това сигурно в болните им маймунски мозъци, изглежда като свободно-пазарен проект - ей тъй, появил се от самосебе си!! Маймунотворчество... като модела на "свободния пазар" и принципите му в учебниците по икономика ;)))))))) - не че не съществуват, но САМО като частен случай на пазар-а, също като ТВ-реалността и абсолютната реалност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
melon
преди 10 години
Е, честито да ни е - на станишеф братчето .... Комундури:(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
Става въпрос за съ-партньирство на "Foster + Partners" с арх. Георгий Станишев, който ГЕРБ наказателно бяха обявили, че ще бъде принуден да върне около 1000дка "заменка" до Кара-Дере или да доплати по пазарна цена земите! Явно цирка е хванал дикиш, щото маймуните не излизат от ТВ-реалността и обявяват всичко извън нея за конспирация!... а извън нея, главните артисти в цирка за маймуни - си пишкат заедно в едно гърне, и си пазят дупенцата от взаимния враг...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още