IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Събориха 18 незаконни къщи в Стара Загора

Акцията по събарянето доведе до сблъсъци между жандармерия и роми

12:12 | 21.07.14 г.
<p>
	<em>Снимка: Община Стара Загора</em></p>

Снимка: Община Стара Загора

За три часа багери събориха 18 незаконни къщи в ромския квартал „Лозенец“ в Стара Загора - от 7 ч. до 10 ч. тази сутрин. Това обявиха официално от общината. За всички тези постройки има издадени заповеди за премахване.

Акцията по събарянето доведе до сблъсъци между жандармерия и роми рано тази сутрин. Жителите на квартала посрещнаха полицията с жива верига и импровизирана барикада. Наложи се униформените да проправят път на багерите с щитовете си.

Ромите пък отвърнаха с тухли и керемиди, които хвърляха както към багеристите, така и към представители на общинската администрация. Наложи се някои от протестиращите да бъдат усмирени с белезници.

На мястото на сблъсъците още от 7 часа сутринта бяха и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, зам.-кметът Йордан Николов, който ръководи оперативния щаб, зам.-кметът по строителството Янчо Калоянов и др.

Строителната площадка на незаконните строежи е оградена със сигнални ленти, а целият район е отцепен от полицията.

На терена работят два колесни багера и един транспортен автомобил на кооперация „Синвекс". Акцията ще продължи до 16-17 часа. Тогава техниката ще бъде прибрана в базата на фирмата. Утре разчистването на терена продължава.

Още новини от България може да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още