IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1,4 млн. лв. ще струва преустройството на хотела на Ванко 1 в администрация

Започва ремонтът на занемарената седеметажна сграда

15:10 | 18.09.14 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БНР</em></p>

Снимка: БНР

1,4 млн. лв. ще струва ремонтът на сградата в Пловдив, която бе построена като хотел от рапъра Иван Главчев - Ванко 1, а после бе отнета в полза на държавата, съобщи БНР. 

Имотът бе отнет през 2011 г. от бащата на певеца Петър Главчев и от „Главчев Груп” ООД със съдебно решение по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Сградата е на 7 етажа, с площ 416 кв. м и тогава бе оценена на 810 хил. лева.

Днес кметът на Пловдив Иван Тотев даде старт на преустройството на занемарената седеметажна сграда. След като ремонтът там приключи, ще бъдат настанени част от администрацията на район „Източен” и Центърът за градска мобилност.

Ремонтът ще бъде осъществен от Строително обединение „Източен 2014”- Пазарджик в рамките на 140 дни, обеща представителят на фирмата инж. Георги Величков.  Той уточни, че освен реконструкция на сградата ще има подобрения и на фасадата, както и на всички вътрешни помещения, в съответствие с утвърдения проект. 

Служителите на кметството ще ползват три етажа, като на партерния ще има открита вътрешна приемна с гишета за  гражданите и облекчен достъп за хора с увреждания.

На покрива на сградата има кафене и басейн, които ще бъдат отдадени под наем, обясни Тотев. Той обаче подчерта, че от фасадата на сградата ще бъде свалена фигурата от гипсокартон, която се опитва да имитира известната статуя на Христос в Рио де Жанейро.

Най-късно в началото на лятото административните звена, преместени в сградата, ще започнат да функционират, увери  още кметът Иван Тотев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 5
Stone_Kold
преди 9 години
като го ремонтират хотела Ванко *** и сложи лек взрив така 4е строителите да се произнесат 4е е негоден за ползване и трябва да се разруши и държавата демек крадците политици да го духат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още