IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриха процедурите за концесия на плажовете „Корал“ и „Делфин“

Правителството предлага 15-годишен срок на концесиите

15:21 | 22.04.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Откриха процедурите за концесия на плажовете „Корал“ и „Делфин“

Правителството открива процедури за предоставяне на концесия за услуга за два морски плажа в община Царево – Къмпинг „Делфин“ и „Корал“.

Предлаганият 15-годишен срок на концесиите е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж, посочват от пресцентъра на кабинета.

„Корал“ и "Делфин" трябва да станат първите два екоплажа в България, обеща миналата седмица министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Към бъдещите концесионери ще има изисквания за екоплаж – преместваемите обекти да са от екологични материали, заетата площ да бъде по-малко и т.н., обясни тогава Павлова.

Коментарът й дойде след сигнали за незаконен строеж на плажа на къмпинг “Юг” в залива Корал. Впоследствие министърът на околната среда и водите Ивелина Василева заяви, че строителството ще бъде спряно.

Процедурите за двата плажа ще се провеждат по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Концесионерите ще бъдат определени в резултат на конкурс, организиран от министъра на регионалното развитие и благоустройството, и проведен от комисия, назначена от министър-председателя.

Размерът на минималните годишни концесионни плащания се определя съгласно одобрената от кабинета в началото на годината методика. Определени са и съответни гаранции за участие в процедурите и са предложени банкови гаранции за концесионните плащания и доброто изпълнение на всички останали задължения по договорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още