IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лиляна Павлова: Програмата за саниране "се развива доста добре"

Над 450 са сключените договори за саниране по националната програма, а регистрираните сдружения са над 2000

13:20 | 15.04.15 г. 3
Лиляна Павлова: Програмата за саниране "се развива доста добре"

Над 450 са сключените договори за саниране по националната програма, а регистрираните сдружения са над 2000, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова пред журналисти.

Според нея програмата "се развива доста добре". Тя изрази надежда още през лятото да започнат дейностите по първите договори.

На сайта на МРРБ вече е публикуван за обществено обсъждане проект на постановление за промени в правилата по програмата. Той е резултат от получени много жалби от кметове, НСОРБ, сдружения на собствениците, които настояват за промяна и опростяване на част от изискванията.

В края на април Павлова ще внесе в МС промените, които предвиждат санирането да се извършва на "блок секции". Тя даде пример с блок с повече входове, в който санирането ще започва от няколко готови входа, които са провели необходимите процедури.

"Освен това, когато един-двама собственици са в чужбина или вече са направили ремонт, да не блокират изпълнението на целия блок", обясни министърът.

Министерството търси временно за този летен сезон наемател за плаж "Корал", докато бъде проведена процедура за отдаване на концесия.

Следващата сряда на заседание на МС ще бъде внесена за одобрение процедура за концесия на плажа, като към бъдещия концесионер ще има изисквания за екоплаж – преместваемите обекти да са от екологични материали, заетата площ да бъде по-малко и т.н.

Концесионерът ще стопанисва плажа от 1 януари следващата година за 15 години.

Лиляна Павлова заяви, че екоплаж ще бъде и "Делфин", разположен в малък залив между село Варвара и Ахтопол, за който също ще се търси концесионер.

Още новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
nocalled
преди 9 години
а аз силно ще се учудя ако случайно някой влезе в затвора...и се задържи там
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
mick
преди 9 години
В цоцането българинът няма спирачки. И шамар да е - на аванта да е. Облицоването на панелките със стиропор е все едно да се увива ла*но с целофан. Пари на вятъра.. щото никой няма да ремонтира заварките - а те са най-големият проблем на панелките. Няма да се учудя ако влезе министър в затвора за тая далавера с държавни и европейски пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 2
misanthrope
преди 9 години
Искаш да каеш Лиле, наще хора вземат поръчките,всичко е под контрол
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още