IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бум на инвестициите на пазара на хотели в Европа

Обемът на трансакциите за полугодието отбелязва ръст от 85% на годишна база до 13,2 млрд. евро, според консултантска компания

19:01 | 05.08.15 г.
Бум на инвестициите на пазара на хотели в Европа

Тази година се очертава като изключително натоварена за пазара на хотели в Европа, Близкия изток и Африка, сочат данни на консултантската компания JLL, цитирани от онлайн изданието property-magazine.eu.

Пазарът не изглежда да се повлиява от новата криза в Гърция, а опортюнистичните инвеститори виждат добри възможности да навлязат на пазара в южната ни съседка заради очакваното икономическо възстановяване след постигането на споразумение с кредиторите.

Обемът на трансакциите за полугодието отбелязва ръст от 85% на годишна база до 13,2 млрд. евро, посочва компанията. Основен двигател на ръста е британският пазар, който се очертава като регионален лидер с приблизително 50 на сто от сделките в региона и над 2,5 пъти ръст на обема на инвестициите.

Обемите в Германия – другият основен пазар в региона, отчитат ръст от 60% на годишна база до 1,4 млрд. евро. Най-значимата сделка в страната е за 18-те хотела на френската верига Accor, които бяха продадени на Event Hotel Group за 150 млн. евро.

Фондовете за частен и инвестиционните фондове са основните инвеститори на пазара на хотели в Европа, Близкия Изток и Африка. Най-активни са инвеститорите от Северна Америка.

Пазарът на хотели в Европа, Близкия изток и Африка привлича и все повече инвеститори от Китай, след като Пекин премахна голяма част от ограниченията пред институционалните инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още