IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Walltopia строи развоен център край София

Инвестицията е на дъщерното дружество Climbmat, ще бъдат разкрити 35 работни места

14:28 | 10.09.15 г.
<p>
	Първа копка на развойния център в Божурище. <em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Първа копка на развойния център в Божурище. Снимка: Министерство на икономиката

Българската компания “Walltopia” – световен лидер в производството на катерачни стени, започна строителството на развоен център в "Икономическа зона София - Божурище" чрез дъщерното си дружество “Climbmat”.

Инвестицията й в развойния център с административна и складова част с площ от почти 17 500 кв. м е в размер на 3,17 млн. лева, съобщават от Министерството на икономиката. В предприятието ще бъдат разкрити 35 работни места.

“Climbmat” притежава сертификат за инвестиция клас "А", издаден по Закона за насърчаване на инвестициите.

Основната цел на инвестиционния проект е чрез подобряване на настоящите подови системи и разработване на нови продукти да бъде осигурена безопасна среда за катерене във всяка катерачна зала в света, съобщава БТА.

Очаква се центърът да заработи в средата на 2016 г.

Изпълнителният директор на " Walltopia " Ивайло Пенчев съобщи, че до месец ще започне изграждането на още един завод за специализирани метални конструкции в същата зона и на друг в Летница.

Преди няколко месеца “Walltopia” стартира строителството на новата си сграда в София Тех Парк. В нея ще се разполагат централният офис на компанията, изследователски център, спортна зона и високотехнологични офиси.

Окачва се сградата да бъде завършена през следващата година. Инвестицията на компанията е за 12 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още