IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общините ще могат да привличат инвеститори за обновяване на спортни обекти

Новият закон за спорта ще бъде предложен за публично обсъждане до месец, съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев

12:25 | 18.09.15 г.
Общините ще могат да привличат инвеститори за обновяване на спортни обекти

С новия закон за спорта, който до месец ще бъде предложен за публично обсъждане, ще се даде възможност за привличане на частен капитал в обновяването на спортни обекти, съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред журналисти в Добрич, цитиран от БТА.

По думите му в страната има недостиг на качествена спортна инфраструктура. С новото законодателство общините, които са собственици на повечето спортни бази, ще могат чрез публично-частно партньорство да привличат инвестиции.

Там, където има новоизградени или реконструирани спортни обекти, децата веднага пълнят залите, каза Красен Кралев. Министърът коментира, че "губим битката с компютрите" и расте цяло поколение, което не е физически активно.

Красен Кралев и кметът на Добрич Детелина Николова откриха днес в спортната зала "Добротица" събитията в областния град от Европейската седмица на спорта. В инициативата на Европейската комисия се включват близо 400 деца от общината, които ще се надпреварват в турнири по футбол, баскетбол, волейбол. 

В редица градове у нас през последните години бяха открити нови или ремонтирани спортни зали. 

Една от най-честите молби при събирането на предложения от кметовете в България за инвестиции в градовете през 2013 година е била за рехабилитация или изграждане на нова спортна зала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още