IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 22,8 млн. лв. ще се финансира авансово строителството на магистрала "Хемус"

Очакваната дължина на аутобана е около 420 км, като неизградената част е 250 км

13:35 | 11.01.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

За авансово финансиране на доизграждането на автомагистрала „Хемус“ правителството гласува допълнителни разходи по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в размер на 22 880 400 лв. 

Проектът е ключов за развитието на Северна България, пише в съобщението на Министерския съвет. Доизграждането на „Хемус“ е от изключителна значимост за икономическото и социалното развитие, се казва в решението.

Припомня се, че автомагистралата е предвидена да свързва столицата с пристанище Варна. Очакваната дължина на аутобана е около 420 км, като неизградената част от него е с дължина около 250 км.

Припомняме, че преди два дни бе избран изпълнител за проектирането и строителството на 9,3 км от автомагистралата - участъкът между Ябланица и Боаза.

Класираният на първо място кандидат е „ХВП Ябланица“ ДЗЗД, в което участват „Хидрострой“ АД, „Водстрой 98“ АД и „Пътстрой Бургас“ ЕООД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 4
ivanrog
преди 7 години
Добре де, ще строите още, но при положение, че старата част е в очайващо състояние, не е ли нагло? Ако това беше вашата къща, щяхте ли да си достроявате нова стая, ако покрива тече?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 6
Ferry
преди 7 години
хахаха... на изпроводяк авансово да преведат на мафията едни 23 милки, че после е ясно - връщане на пари няма да има. ще се връщат от стикерите на пътуващите оФце.жалка *** картинка!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още