fallback

Предприемач: Кризата ще намали потенциала за покупки на имоти

В момента движим проектния бизнес, но ще ни трябват ресурси за възстановяването, посочи Силвия Веселинова, собственик и управител на "Идея Билдингс"

16:31 | 06.04.20 г. 1

Ако настоящата криза се задълбочи във времето, ще се изчерпят ресурсите на всички и ще се намали потенциалът за покупки на имоти. Вероятно и ценовите нива на жилищата ще се понижат. Това прогнозира в предаването „ИмоТиТе" на Bloomberg TV Bulgaria Силвия Веселинова, собственик и управител на "Идея Билдингс".

„Ситуацията с коронавируса ни завари с финализирани продажби на стартираните обекти. Това ни даде глътка въздух. Говорейки с други колеги, имаше инерция на продажбите в началото на извънредното положение, която стихна. Тези обекти, които предстои да бъдат предадени на своите собственици, не са със замразено строителство, а тези на по-ранен етап спряхме за момента", обясни Веселинова.

Според нея трябва да се прецени дали да започне процесът в пълния му обем след кризата, „както е било, или всичко това няма да доведе до положителни резултати“.

„Имаме натрупани резерви, които ни помагат. Но след това ще бъдат необходими ресурси и за възстановяването", смята Веселинова, но потвърди, че в момента се работи проектен бизнес. „При нас нещата са циклични. Нямаме регулярни парични потоци, които да са ежедневни и равномерни", посочи Веселинова.

Тя е на мнение, че мярката "60 на 40" в подкрепа на бизнеса би била удобна само за ресторантьори и хотелиери.

При паралела с кризата от 2008 г. Силвия Веселинова отбеляза, че сега всички ще бъдат потърпевши. Разликата този път според нея се изразява в това, че „не произвеждаме нищо, а просто консумираме".

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:38 | 13.09.22 г.
fallback