IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марк Зукърбърг обгражда къщата си с ... други къщи

Явно собственикът на Facebook не иска да бъде притесняван, защото в съседство се планира строителството на огромен супермаркет

11:34 | 11.10.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	За жилището, в което Марк Зукърбърг живее с жена си Присила Чан, той е похарчил 7&nbsp;млн. долара. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

За жилището, в което Марк Зукърбърг живее с жена си Присила Чан, той е похарчил 7 млн. долара. Снимка: Ройтерс

Изживявайки илюзията на всеки собственик на жилище, който ще изгуби красивата си гледка, ако до неговия дом бъде построен недобре обмислен обект, собственикът на Facebook Марк Зукърбърг е закупил четири жилища, намиращи се в непосредствена близост до огромната му къща с пет спални в един от най-шикозните квартали на Пало Алто.

Зукърбърг е платил общо 30 млн. долара за къщите, пише сайтът Mercury News. Според запознатите със сделката той не възнамерява да си строи собствен Тадж Махал, а просто отдава под наем жилищата на семействата, които са живели в тях.

29-годишният мултимилиардер е взел това решение, след като е разбрал, че в съседство щели да бъдат изградени къща и огромен супермаркет.

Зукърбърг е един от забележителните изпълнителни директори в технологичния сектор, които притежават жилище сред озеленените улици на Пало Алто. Директорът на Yahoo Мариса Майер, Лари Пейдж от Google живеят там. Стив Джобс също е имал къща. Пейдж бе пръв, след като преди няколко години си купи четири съседни имота в един от модерните, но стари квартали на Пало Алто. На земята с площ от 6000 кв. фута той строи огромно имение.

Марк Зукърбърг, който в продължение на много години е живял под наем в модерни квартири, разкри, че преди две години е платил 7 млн. долара за имота си в Crescent Park в Пало Алто с площ 5000 кв. фута. Там той живее с жена си Присила Чан. Зукърбърг, чието богатство се оценява на 19 млрд. долара, притежава жилище и в Сан Франциско.

Въпреки че той се опитва да прикрива личния си живот, пред резиденцията му в Пало Алто имаше демонстрации, когато през февруари на гости му бе кандидатът за губернатор на щата Ню Джърси Крис Кристи.

Бясното харчене на Зукърбърг започна още през декември миналата година, когато публичните регистри показаха, че жилището зад неговото е било продадено на лице, свързано с Iconiq Capital. Това е фирмата, която управлява финансите както на Зукърбърг, така и на други влиятелни личности.

След това през миналия месец още две жилища зад това на Зукърбърг и още едно в съседство с неговото са били купени от свързани с Iconiq лица.

Зукърбърг е платил различна сума за всяко едно от жилищата. Само едното от тях – с площ от 2600 кв. фута - струвало 14 млн. долара. Брокерът в Sereno Group Джеймс Янг казва, че цената на имота е абсурдно висока, дори и за този скъп квартал. Според него тя е и логична, защото сигурно толкова би получил някой, който не иска да продава жилището си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Jorkata
преди 10 години
Тамън и аз щях тва да пиша...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
MNN
преди 10 години
нещо има проблеми в превода - "На земята с площ от 6000 кв. фута той строи огромно имение." 6000 кв. фута = 560 кв. м. - на такъв парцел не че не можеш да построиш двуетажна къща с 5 спални, но аз определено не бих го нарекъл "огромно имение" - предвид и че ще ти остане сравнително малко дворче...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още