IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

National Bank of Greece продаде мажоритарен дял от звеното за недвижими имоти

Купувачът Invel придобива 66% от компанията срещу 161 млн. евро в брой

13:55 | 26.11.13 г.
National Bank of Greece продаде мажоритарен дял от звеното за недвижими имоти

National Bank of Greece (NBG) - най-големият гръцки кредитор, обяви, че е постигнала споразумение за продажба на мажоритарен дял от поделението си за недвижими имоти Pangaia на фирмата за частен капитал Invel Real Estate за 653 млн. евро, предаде Ройтерс.

Сделката е част от преструктурирането на NBG, чиято цел е да увеличи капиталовата база на банката.

Четирите най-големи банки в Гърция са в процес на преструктуриране по силата на планове, договорени с Европейския съюз (ЕС) и Международния валутен фонд (МВФ) в съответствие с условията за спасителните помощи за страната. Те включват съкращения на работни места, закриване на клонове и разпродажба на активи.

Според условията на сделкада Invel ще придобие 66% от Pangaia и ще плати 161 млн. евро в брой, ще внесе капитал под формата на недвижими имоти и ще тегли кредит от NBG.

Портфейлът на Pangaia включва офис сгради, клонове, управлявани от NBG, и други имоти, придобити неотдавна от местната агенция за приватизация.

Pangaia планира да се листва на фондовата борса в Атина през 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още