fallback

Турското летище Газипаша край Алания дава нови надежди за пазара на имоти

Очаква се чувствителен ръст на чуждите купувачи и обема на инвестициите в района заради разширяването на летището и подобряването на инфраструктурата

11:08 | 23.05.14 г.

Чуждите инвестиции по средиземноморското крайбрежие на Турция се очаква да се ускорят през следващите 12 месеца заради увеличаването на капацитета и подобряването на инфраструктурата в района на летището Газипаша, което се намира на 30 минути път от Алания, съобщава онлайн изданието propertywire.com.

Операторът TAV Airports потвърди, че иска да увеличи броя на полетите от и до летището, за да привлича повече чужди посетители. Това може да се отрази на пазара на имоти не само във водещия град в провинцията – Алания, но и в Белек, който се очертава като водеща турска голф дестинация.

Регионът на Алания е особено предпочитан от британските купувачи на имоти, затова и летището преговаря с няколко превозвача за нови маршрути от и до Острова.

Spot Blue International Property – една от агенциите за имоти, които действат в района, отчита нарастващ интерес към новите комплекси с ваканционни жилища по крайбрежието. Управителят Джулиан Уокър е обнадежден от обявената инвестиция и е оптимистично настроен за пазара.

Предвижда се съществуващият терминал на Газипаша да бъде разширен до 6 400 кв. м, което ще увеличи капацитета на летището до 1,5 млн. души от сегашните 500 хил. Отделно се предвижда и разширяване на пистите.

Работите по летището се очаква да приключат скоро. През миналата година то е обслужило над 360 хил. пасажери, а за тази година целта е пасажерите да достигнат 650 хил. Досега обаче през летището са преминали три пъти повече хора, отколкото за същия период на миналата година.

Авиолиниите, които присъстват на летището, включително и с чартърни полети, са SAS, Finnair, Thomas Cook, SunExpress, Pegasus, Transavia, Corendon, Onur Air, AnadoluJet и Turkish Airlines.

SunExpress вече осъществява пет полета до Газипаша, SAS – шест, а Finnair и още няколко други авиокомпании планират да увеличат полетите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:06 | 07.09.22 г.
fallback