IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът в Ню Йорк удари нов шамар на дребните инвеститори в Empire State Building

Според щатския съд инвеститорите са изгубили правото си да съдят собствениците на сградата заради сключено през миналата година споразумение

09:45 | 23.07.14 г.
Съдът в Ню Йорк удари нов шамар на дребните инвеститори в Empire State Building

Щатският съд в Ню Йорк отхвърли исковете на дребните, дългогодишни инвеститори в Empire State Building срещу собствениците ѝ (фамилията Малкин), съобщава Ройтерс.

В исковете инвеститорите претендираха, че са ощетени от собствениците заради включването на емблематичната сграда в публичен тръст за имоти. Съдът обаче реши, че те са изгубили правото си да съдят Питър Малкин и неговия син Антъни, тъй като през май миналата година беше постигнато споразумение между собствениците на сградата и инвеститорите по подобен спор.

Адвокатът на дребните инвеститори в сградата Джон Ризио-Хамилтън обяви, че ищците не са съгласни с решението и ще предприемат допълнителни стъпки срещу Малкин. Защитниците на Малкин засега не коментират случая.

Акции на Empire State Building Associates LLC са продадени на дребни инвеститори още през 1961 г. от тъста на Питър Малкин. Правоприемник на компанията е Empire State Realty Trust, която дебютира на борсата в началото на октомври 2013 г. и набра малко почти 930 млн. долара при първичното публично предлагане.

Емблематичният за Ню Йорк небостъргач отваря врати през 1931 г. В продължение на четири десетилетия това е и най-високата сграда в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още