IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Апелативен съд в САЩ зашлеви дребните инвеститори в Empire State Building

Съдът потвърди, че собствениците могат да изкупят дяловете на инвеститорите, които не са съгласни с листването на сградата на борсата

09:46 | 26.02.14 г.
Апелативен съд в САЩ зашлеви дребните инвеститори в Empire State Building

Точката от плана за листването на Empire State Building, която позволява на собствениците на емблематичния небостъргач да изкупят дяловете на инвеститорите, отказали да подкрепят излизането на сградата на борсата, бе потвърдена от щатски апелативен съд, предаде Bloomberg.

Empire State Realty Trust Inc., част от който е сградата, продаде 71,5 млн. акции за по 13 долара на 1 октомври. Продажбата сложи край на продължилите близо две години опити на мениджърите на имота - Питър Малкин и сина му Антъни, да качат небостъргача и още около 20 имота в района на Ню Йорк на борсата.

Някои от инвеститорите в сградата оспориха сделката в съда. Те твърдяха, че точка от договора, позволяваща на Empire State Building Associate - фирмата, която държи небостъргача от тяхно име, да изкупи дяловете на инвеститорите, които не поддържат плана, ги е лишила от справедлива цена за дяловете им.

Според решението на апелативния съд в Манхатън, тъй като инвеститорите не са членове на Empire State Building Associates, те нямат право да предявяват претенции за справедлива цена на активите си.

Въпросната точка позволява на семейство Малкин да платят на инвеститорите, противопоставили се на плана, по 100 долара за всеки 10 000 долара от собствеността им в сградата след одобрението на 80% от общо 3 300-та инвеститори.

Повече за имотния пазар в САЩ вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още