IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone продаде офис сгради в Калифорния за 3,5 млрд. долара

Чрез сделката компанията ще придобие и значителна част от Hudson Pacific Properties

18:24 | 08.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Придобиването значително ще увеличи активите на Hudson Pacific в Калифорния. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Придобиването значително ще увеличи активите на Hudson Pacific в Калифорния. Снимка: архив, Ройтерс

Най-големият частен инвеститор в недвижими имоти Blackstone Group LP, се съгласи да продаде 26 офис сгради в Северна Калифорния за 3,5 млрд. долара. Офисите ще бъдат продадени на Hudson Pacific Properties Inc. (HPP). Blackstone придоби сградите преди около седем години, когато беше пикът в цените на този пазар, припомня агенция Bloomberg.

От базираната в Лос Анджелис Hudson Pacific са се съгласили да платят веднага 1,75 млрд. долара за бизнес имотите. Останалата част ще бъде под формата на дялово участие за Blackstonе, които ще придобият 48% от акциите в инвестиционния тръст за недвижими имоти Hudson Pacific.

Закупуването на офис сградите от района на Сан Франциско и Силициевата долина идеално се допълва с нашата стратегия за придобиване на висококачествени офиси на пазара по западното крайбрежие, обяснява Виктор Колман, председател на борда на директорите и главен изпълнителен директор на HPP.

Blackstone продава свои активи, след като през 2007 г. придоби Equity Office Properties Trust. В момента се наблюдава увеличаване на заетостта в офис сградите, а и наемите в САЩ се възстановяват след срива в сектора на недвижимите имоти.

Продажбата на офис сгради на Hudson Pacific е най-голямата сделка на този пазар след придобиването на  Equity Office за 39 млрд. долара, припомня агенцията.

Hudson Pacific и Blackstone се очаква да завършат сделката през първото полугодие на 2015 г. Придобиването значително ще увеличи активите на Hudson Pacific, която бе създадена през 2009 г. Инвестиционният тръст притежава общо 27 сгради с близо 600 хил. кв. метра площ. Освен в Северна и Южна Калифорния дружеството предлага офиси на клиентите си и в района на Сиатъл.

През ноември Blackstone се съгласи да продаде 42-етажна сграда в Манхатън на Ivanhoe Cambridge за близо 2,25 млрд. долара. Два месеца по-рано дружеството продаде пет офис сгради в района на Бостън на инвеститори, водени от Oxford Properties Group за около 2,1 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още