IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две компании купуват портфолио от логистични имоти в САЩ за 8,1 млрд. долара

Global Logistic Properties и сингапурския държавен инвестиционен фонд GIC създават смесено дружество за работа в Америка

10:26 | 08.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Две компании купуват портфолио от логистични имоти в САЩ за 8,1 млрд. долара

Компанията Global Logistic Properties Ltd (GLP) се е сдружила със сингапурския държавен инвестиционен фонд GIC, като дружествата ще инвестират 8,1 млрд. долара в логистични имоти в САЩ. Това ще е и първата инвестиция на GLP в САЩ, предаде Ройтерс.

Дружеството, листнато на сингапурската фондова борса и предоставящо логистични площи в Китай, Япония и Бразилия, обяснява, че в началото ще притежава 55% от съвместното предприятие, a GIC ще е собственик на 45 на сто от акциите. От GLP смятат впоследствие да намалят своя дял до 10%, като това ще се случи до август 2015 г. Компанията вече е получила запитвания от инвеститори, желаещи да работят на логистичния пазар в САЩ.

"Тази сделка ни позволява да постигнем сериозен мащаб на работата си в САЩ, заедно с най-добрата компания на логистичния пазар", обяснява съоснователят и главен изпълнителен директор Минг Мей. Двете компании закупуват активи от портфолиото на различни дружества, свързани с най-големия частен инвеститор в недвижими имоти - Blackstone Group.

Сингапурският фонд засили покупките си на недвижими имоти през последните месеци, като закупи офис сгради в Токио и след като инвестира в австралийски студентски жилища. Целта бе да се разнообрази портфолиото от активи и да достигне по-добра доходност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още