IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сингапурски фонд купува индустриални имоти от Blackstone за 8,1 млрд. долара

Продажбата на IndCor, една от най-големите сделки с индустриални имоти в историята, се очаква да приключи през първото тримесечие на 2015 г.

14:57 | 02.12.14 г.
Сингапурски фонд купува индустриални имоти от Blackstone за 8,1 млрд. долара

Най-големият инвестиционен фонд на Сингапур GIC прави сериозна стъпка на пазара на индустриални имоти в САЩ. Фондът смята да закупи IndCor Properties от Blackstone Group за 8,1 млрд. долара, предава Wall Street Journal.

В понеделник Blackstone обяви, че се е съгласила да продаде IndCor на съдружници на GIC. IndCor притежава портфолио от над 10 млн. квадратни метра индустриални площи на различни пазари в Съединените щати.

Blackstone построиха IndCor чрез серия от придобивания, голяма част от които бяха на занижени цени заради икономическия спад. Корпорацията имаше планове да продаде IndCor чрез първично публично предлагане, но вместо това реши да го продаде на GIC и така да се възползва от силното търсене на бизнес имоти сред местните и чужди инвеститори.

„Въодушевени сме от бъдещите възможности на компанията под новата дългосрочна собственост на GIC“, заяви в писмено изявление изпълнителният директор на IndCor Тим Бодин.



Партньор на GIC в придобиването ще бъде Global Logistic Properties, един от най-големите собственици на складове и други индустриални имоти в Азия, споделят близки до ситуацията източници.

В понеделник Global Logistics пуснаха заявление, че компанията „не е сключила каквото и да е обвързващо споразумение“ на този етап. В заявлението се твърди, че Global Logistics “непрекъснато преглеждат различни инициативи... включително различни инвестиционни възможности“ и че компанията ще направи последващи изявления, „когато е подходящо“.

Продажбата на IndCor, една от най-големите сделки с индустриални имоти в историята, се очаква да приключи през първото тримесечие на 2015 г. Това би направило предприятието на GIC един от най-големите собственици на складове и други индустриални имоти в САЩ в момент, когато търсенето за такива места нараства.

Global Logistic Properties е имала близки отношения с GIC и преди. Сингапурският инвестиционен фонд създаде компанията заедно с няколко други, след като придоби азиатската дейност на Prologis по време на кризата. Global Logistic направи първично публично предлагане на фондовата борса в Сингапур през 2010 г.

Консултанти на Blackstone за сделката са Eastdil Secured, Citigroup, Barclays и RBC Capital Markets.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още