IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на БВП на Сингапур бе ревизиран нагоре до 2,8%

Икономиката на страната е нараснала с по-голям от очакваното темп през третото тримесечие на годишна база

11:50 | 25.11.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Ръстът на БВП на Сингапур бе ревизиран нагоре до 2,8%

Икономиката на Сингапур е нараснала с 2,8% на годишна база, показват ревизираните данни, които успокояват опасенията относно способността на града-държава да устои на мудния растеж в световен мащаб, съобщава ВВС.

Очакванията бяха за ръст от 2,5% в анкета на Ройтерс. Предварителните данни, оповестени през октомври, показаха растеж от 2,4%, с колкото се разшири икономиката на годишна база през второто тримесечие.

На тримесечна база ръстът е с годишен темп от 3,1% надхвърляйки с пъти очакванията (1,3%) и първоначалната оценка (1,2%).

"Ние вярваме, че взаимодействието на циклични и структурни сили продължава да оформя облика на макроравнище в Сингапур. По-специално, няколко циклични и структурни фактора означават, че Сингапур е в по-малка степен в състояние да се възползва от възстановяването на растежа на световната икономика, отколкото нашите прогнози", коментират от  Morgan Stanley.

"От една страна, преместването на производствени мощности от Сингапур се отрази на промишленото производство и на непетролния износ, като ефектът вероятно ще продължи, докато не затихне влиянието на базовите цифри. Освен това, перспективите за евентуално монетарно затягане от страна на Федералния резерв на САЩ, заедно с мерките за макроикономическо затягане в страната също намаляват темпа на ливъридж цикъла, като допълнително въздействие ще се види на пазара на недвижими имоти и строителство."

Икономиката на Сингапур вероятно ще намали темпа през четвъртото тримесечие на годишна база, в съответствие с прогнозираното забавяне на световната икономика, заяви след излизането на данните постоянният секретар на Министерството на търговията и промишлеността.

Зависимата от износа икономика на Сингапур разчита силно на външното търсене. Застой в търсенето в световен мащаб, особено в еврозоната, представлява предизвикателство за растежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още