IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Усвояването на индустриални и логистични площи в Европа продължава да расте

Инвестициите през първото тримесечие достигат 4,2 млрд. евро, Великобритания остава най-интересният пазар

11:03 | 12.06.15 г.
Усвояването на индустриални и логистични площи в Европа продължава да расте

Над 3,8 млн. кв.м логистични и индустриални площи са били усвоени през първото тримесечие на годината в Европа, сочат данните на консултантската компания DTZ, цитирани от онлайн изданието property-magazine.eu.

Усвоените площи се увеличават с 6 на сто на годишна база, отчита още компанията.

Инвестициите в този сегмент от пазара се изчисляват на 4,2 млрд. евро за тримесечието – обеми, съпоставими с трансакциите през първото тримесечие на миналата година.

Великобритания е най-интересният за инвеститорите пазар, като е привлякла 1,3 млрд. евро от общия обем инвестиции в сектора.

Търсенето на площи в логистичния и индустриалния сегмент се засилва заради по-добрите перспективи пред европейската икономика. Търговците и индустриалните компании са най-активни обаче на трите основни пазара – Великобритания, Германия и Франция.

Намените нива в индустриалния сегмент от пазара остават стабилни на повечето европейски пазари. Ръстове се отчитат само на някои пазари в Централна и Източна Европа, като например Букурещ и Будапеща.

В дългосрочен план се очаква наемите на първокласните площи да навлязат във възходящ цикъл. За следващите пет години компанията прогнозира ръст от около 1,6% годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още