IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъблин е пазарът на офиси в Европа с най-силен ръст на наемите

Продължават да се увеличават и наемите на офисите в Барселона, Мадрид и Милано, след като пазарите в Испания и Италия успяха да преодолеят кризата

12:43 | 12.08.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Дъблин е пазарът на офиси в Европа с най-силен ръст на наемите

Дъблин е пазарът на офиси в Европа с най-силен ръст на наемите през първата половина на тази година, сочат данни на консултантската компания Colliers.

В столицата на Ирландия е отчетено увеличение на наемните равнища от 25 на сто на годишна база.

В Белфаст, както и в Братислава, Манчестър и Лисабон, също се отчита значителен ръст на наемите на офис площи.

В Германия пазарът продължава да демонстрира стабилност с ръстове под 2% - 1,9% за офис площите в Берлин и 1,3% за Франкфурт.

Във Великобритания – най-желаният пазар от инвеститорите, увеличенията са по-силни. В Лондонското Сити е отчетено увеличение на наемните равнища от 3,8%, в Манчестър – 4,6%, в Единбург – 3,6%, в Бристол – 1,8%.

Същевременно в Уест Енд в Лондон и в Бирмингам наемните равнища на офис площите остават без промяна.

Продължават да се увеличават и наемите на офисите в Барселона, Мадрид и Милано, след като пазарите в Испания и Италия успяха да преодолеят кризата.

Като цяло в Централна и Източна Европа наемните равнища остават стабилни, с изключение на Братислава, където ръстът достига почти 7 на сто, както и водещите пазари в Русия, където се отчитат устойчиви спадове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още