IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото жилищно строителство в САЩ изостава

Несъответствието между строителната активност и заетостта в повечето метрополиси в САЩ ще се задълбочава, според икономист

13:02 | 14.09.15 г.
Новото жилищно строителство в САЩ изостава

Въпреки положителното развитие на икономиката през последните години новото жилищно строителство в много от градските райони на САЩ в момента е недостатъчно, показват данните на американската Национална асоциация на брокерите на недвижими имоти, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.

Ситуацията допринася за устойчивия недостиг на жилища и нездравословния растеж на някои от пазарите, допълва се в доклада.

Организацията измерва обема на новото жилищно строителство в сравнение с броя на новоназначените работници и служители в 146 градски района в страната. Така се сравнява доколко новото строителство отговаря на растежа на заетостта през последните три години.

Сравнителният анализ сочи, че строителната активност за всички видове жилища изостава в около две трети от наблюдаваните метрополиси, съобщава главният икономист на асоциацията Лорънс Юн. Свитите запаси от жилища на пазара са основната пречка за развитието му през последните години, посочва Юн.

Юн очаква несъответствията на тези пазари да се задълбочат заради по-бързите темпове на възстановяване на заетостта.

Пазарите с най-големи несъответствия очаквано са в щата Калифорния – Сан Хосе, Сан Франциско и Сан Диего, като компания им прави Ню Йорк.

Юн подчертава, че строителната индустрия продължава да се сблъсква с много предизвикателства, сред които са увеличаващите се разходи за труд и строителни разходи, ограничен достъп до финансиране и отслабване на активността на купувачите на първи дом.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още