IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ изпреварва Испания като най-желаната дестинация за покупка на втори дом

Популярността на Каймановите острови рязко нараства на прага на зимата в Европа, според themovechannel.com

11:07 | 07.11.15 г.
САЩ изпреварва Испания като най-желаната дестинация за покупка на втори дом

През октомври САЩ са изпреварили Испания и вече са най-желаната дестинация за покупка на втори дом, сочат данни на портала за имоти themovechannel.com.

През по-голямата част от 2015 г. Испания доминираше като лидер в класацията заради устойчивото възстановяване на пазара на имоти. САЩ обаче също са атрактивна дестинация за купувачите, особено пазари от ранга на Флорида.

През октомври спрямо септември запитванията за имоти в САЩ, осъществени през портала, са нараснали с 14 на сто. Така страната събира почти 8,7% от всички запитвания, осъществени през портала, и излиза на първо място в класацията.

Испания е втора със 7,78% от запитванията, които осъществяват близо 10 на сто спад за месеца.

Третата позиция е за Бразилия, която също изживява своеобразен бум на запитванията. Ръстът за един месец е почти двоен. Топ пет се допълва от Португалия и Франция.

За втори път през тази година Тайланд изпада от топ 10, тъй като интересът се пренасочва към Турция и Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Най-голям скок в класацията от белязват Каймановите острови, чиято популярност нараства преди началото на зимата в Европа – с 30 места до 10-то място. Островите влизат в топ 10 за трети път през тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още