IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имотите продължават да подкрепят ръста на нетното богатство на американците

Ръстът на цените на жилищата в САЩ компенсира спада на фондовите пазари от началото на годината

12:32 | 10.06.16 г.
Имотите продължават да подкрепят ръста на нетното богатство на американците

Нетното богатство на американските домакинства се е увеличило през първото тримесечие на годината благодарение на ръста на цените на жилищата и въпреки спада на фондовите пазари, сочат данните на Федералния резерв на САЩ, цитирани от Ройтерс.

През тримесечието нетното богатство на домакинствата е достигнало 88,1 трлн. долара спрямо 87,3 трлн. долара през предходното тримесечие.

Информационната агенция припомня, че индексът S&P 500 се понижи с почти 10 на сто през януари до средата на февруари заради опасенията около състоянието на икономиката на Китай, забавянето на глобалния растеж и ниските цени на петрола.

Индексът обаче почти компенсира загубите си през март и оттогава акциите продължават да поскъпват. Това предполага, че нетното богатство на американските домакинства ще продължи да се увеличава и през второто тримесечие.

Данните на Фед показват още, че се забавя ръстът на кредитирането на домакинствата. През първите три месеца на годината той достига 2,7% спрямо 3,7% за предходното тримесечие.

Пазарът на имоти продължава да отбелязва ръстове от началото на годината, както и потребителското търсене заради ръста на заетостта.

През следващата седмица се очаква Фед да вземе решение дали да увеличи още веднъж основната лихва на фона на забавянето на пазара на труда от предишния месец и подновените опасения за глобалната икономика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още