IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милиардерите все още са привлечени от луксозните имоти в Северна Америка

Забавянето на високия сегмент от пазара в региона не спира инвестициите, според Citigroup

12:03 | 15.06.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Мултимилионерите и милиардерите все още имат интерес към инвестиции в луксозни недвижими имоти в Северна Америка въпреки признаците за охлаждане на високия сегмент от пазара, съобщава Ройтерс, като се позовава на данни на Citigroup.

Според Ида Лиу от банката инвестициите в луксозни имоти са най-сигурното убежище за богатите, с което да диверсифицират инвестиционните си портфейли. 

Citigroup работи с една трета от милиардерите в света, включително много богати физически лица от Китай. Те продължават да виждат Северна Америка като дестинация №1 за вложенията в имоти.

През последните години частни клиенти на Citi помогнаха да се финансира изграждането на едни от най-високите небостъргачи в Манхатън и Бостън.

Банката планира да пусне още един подобен инвестиционен проект в Северна Америка. Засега финансовата институция не разкрива в кой град е проектът и какви са параметрите му.

Информационната агенция припомня, че банката набра  само за три седмици 400 млн. долара от богати клиенти, които инвестира в небостъргач в Манхатън на Парк авеню. Тези, които са инвестирали минимум 250 хил. долара, са платили по около 2 хил. долара на кв. м. В момента площите в сградата се продават за около 6 хил. долара за кв.м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още