IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Градовете с най-високи цени на лукс имотите

За 1 млн. долара в Монако може да се купи луксозен имот с площ от 17 кв. метра

17:55 | 10.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Монако е държавата-град с най-скъпите луксозни имоти в света. <em>Снимка:&nbsp;pixabay</em></p>

Монако е държавата-град с най-скъпите луксозни имоти в света. Снимка: pixabay

Колко квадратни метра от луксозен имот може да си купи човек за 1 млн. долара? Малкото Княжество Монако има репутацията като магнит за богатите и известните и може да се похвали с най-големия брой милионери на квадратен метър в света. Ако имате намерение за инвестиране в луксозни апартаменти там, по-добре да започнете да спестявате. Срещу един милион долара ще можете да получите луксозен имот в малкия град-държава от само 17 квадратни метра, показва последният доклад Wealth Report на Knight Frank.

Хонконг е друга добре позната дестинация за световните супер богаташи и има много милиардери на глава от населението в света. Не е изненадващо, че предвид ограниченото пространство цените на луксозни имоти са астрономически. Там е незначително по-евтино от Монако, като за 1 млн. долара човек може да си купи лукcозен имот с площ от около 20 квадратни метра.

Лондон също е изключително скъп - можете да закупите 21 квадратни метра за 1 милион долара. С малка разлика Ню Йорк е на четвърто място, където за 1 милион долара ще получите 34 кв. метра, докато Женева и Сингапур закръглят топ пет с по 39 квадратни метра за 1 млн. долара.

Infographic: The Cities With The Highest Luxury Property Prices | Statista

Още интересни графики вижте тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Fine-clima
преди 7 години
А най-добре се живее във Виена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още