IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испания е най-бързо растящият пазар на хотели в Европа

Най-предпочитан от инвеститорите остава пазарът на хотели в Германия

14:07 | 17.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: FreeImages</em></p>

Снимка: FreeImages

Испания се очертава като най-бързо растящия пазар на хотели в Европа, сочат данни на консултантската компания CBRE.

Обемът на инвестициите в хотелския сектор в страната отчита ръст от 2,5 пъти на годишна база през третото тримесечие до 537 млн. евро. Основен двигател на пазара са инвеститорите, които искат да капитализират разрастващия се туризъм на фона на по-широкото подобрение на икономиката на страната.

За периода юли-септември сделки са сключвани в цялата страна – и във водещите, и в по-второстепенните градове. Най-значимата трансакция е за петзвездния хотел Pullman Barcelona Skipper с 241 стаи, който беше продаден за 90 млн. евро.

В Италия и Ирландия също се отчита двоен ръст на инвестициите в хотели за периода.

Най-предпочитан от инвеститорите остава пазарът на хотели в Германия, който през третото тримесечие на годината е привлякъл 856 млн. евро заради ликвидността и силните фундаменти на пазара.

Обемът на инвестициите в хотели в Европа достига 3,8 млрд. евро през третото тримесечие на тази година, което е с 6% под нивата, отчетени през третото тримесечие на 2015 г., отчита още компанията. За деветмесечието обемите достигат 10,3 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още