IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво включва имотната империя на Илон Мъск?

Предприемачът е вложил 100 млн. долара в седем жилища, шест от които се намират в един квартал на Лос Анджелис

08:30 | 10.12.19 г.
<p>
	Илон Мъск.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Илон Мъск. Снимка: Ройтерс

Имение в Хилсбъроу

Закупено през юни 2017 г. за 23,3 млн. долара

Настояща прогнозна цена: 27,2 млн. долара по данни на Zillow

Близо 1500 кв. м, десет спални, девет бани

Стогодишното имение предлага гледки към залива и разполага с басейн, туристически пътеки и бална зала. Имотът, който се намира на зелен хълм на около 20 минути южно от Сан Франциско и северно от Силициевата долина, принадлежи на едно и също семейство 150 години. Когато дружество с ограничена отговорност, свързано с Мъск, купува къщата за 23,3 млн. долара през 2017 г., цената й е под една трета от първоначалната й стойност от сто милиона долара.

Грег Гумас от Sotheby’s International казва, че имението било в „оригиналното си състояние“ при продажбата и имало нужда от значително модернизиране.

Имение в Брентууд

Закупено от дружество с ограничена отговорност, свързано с тогавашната съпруга на Мъск Талула Райли през август 2014 г. за 3,7 млн. долара

Продадено през август 2019 г. за 3,9 млн. долара

Близо 280 кв. м, четири спални, четири бани

През август 2014 г., една година след като Мъск се жени за Райли за втори път, дружество с ограничена отговорност, свързано с нея, купува къщата за 3,7 млн. долара, сочат документи. Имението, построено през 1959 г., разполага с прозорци от пода до тавана, които се извиват около басейн във формата на полумесец, и предлага гледки към океана. Впоследствие двойката се развежда. Имението е обявено за продажба през февруари тази година за 4,5 млн. долара, но е продадено през август за по-малка сума от 3,9 млн. долара.

Имение в Лос Анджелис

Закупено през юли 2015 г. за 4,3 млн. долара

Настояща прогнозна цена: 4,9 млн. долара по данни на Zillow

275 кв. м, четири спални, четири бани

Дружеството с ограничена отговорност Duck Duck Goose, свързано с Мъск, платило 10% повече от първоначалната офертна цена за закупуването на имението, показват публични документи. Снимки от обяви за продажба през 2015 г. показват тревист заден двор, гледащ към каньоните, стаи с розови стени, тапети с флорални мотиви, сини флорални килими и всекидневна с дървена облицовка. Съседи казват, че в къщата се появяват хора понякога, но изглежда, че никой не живее там през цялото време.

Имение в Лос Анджелис

Закупено през септември 2016 г. за 24,2 млн. долара

Настояща прогнозна цена: 27,3 млн. долара по данни на Zillow

865 кв. м, шест спални, седем бани

Дружество с ограничена отговорност, свързано с Мъск, купило имота. Съседи казват, че къщата често се превръща в строителна площадка, като ремонтните работи са започнали през 2011 г. Службата по строителство и безопасност на Лос Анджелис съхранява множество страници с разрешителни документи, свързани с имота, включително един за вграждане на асансьор в жилището и друг за система от разпръсквачи на вода под налягане.

Имение в Лос Анджелис

Закупено през януари 2019 г. за 6,4 млн. долара

Настояща прогнозна цена: 4,2 млн. долара по данни на Zillow

366 кв. м, четири спални, три бани

The 1958 Frankel Family Trust продава къщата на дружеството с ограничена отговорност Wyoming Steel за 6,4 млн. долара на 15 януари 2019 г., показват документи. Адресът на Wyoming Steel е същият като този на централата на Space X. Двуетажното имение в колониален стил разполага с басейн и павирана алея, обградена с бяла ограда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още