IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone продължава експанзията си на имотния пазар в САЩ с нова сделка

Компанията ще придобие PS Business Parks срещу 7,6 млрд. долара, като се очаква трансакцията да бъде завършена през третото тримесечие

17:40 | 25.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американската компания Blackstone Inc. ще придобие PS Business Parks Inc. за около 7,6 млрд. долара, разширявайки своето присъствие на пазара на недвижими имоти в САЩ, съобщава Bloomberg.

Филиали на Blackstone Real Estate ще купят базираната в Глендейл, Калифорния, PSB за 187,50 долара на акция в брой. Цената е приблизително 12% премия спрямо цената на затваряне на акциите на PSB в петъчната сесия. 

Съгласно сделката Blackstone ще поеме приблизително 2,5 милиона квадратни метра промишлени и офис имоти, бизнес паркове и жилища под наем, разположени в Калифорния, Маями, Тексас и Северна Вирджиния.

Blackstone ускорява своите придобивания на недвижими имоти с покупки на жилища под наем, промишлени и офис портфейли. Фирмата е похарчила милиарди долари през последната година, като си осигури сделки, вариращи от кампуси до луксозни имоти в Манхатън.

По-рано през април Blackstone сключи сделка за придобиването на оператора на студентски жилища American Campus Communities за 12,8 млрд. долара.

Базираната в Ню Йорк Blackstone придобива американски жилищни активи от всякакви видове, тъй като пандемията променя начина, по който живеят и работят американците, а това наред с ниските лихви по ипотечните кредити и ограниченото предлагане доведе до бум на цените на имотите в страната и до най-резкия ръст на наемите от десетилетия.

Голямото разрастване на Blackstone на американския жилищен пазар се случва в момент, когато инвеститорите наблюдават внимателно индустрията за знаци на охлаждане, когато лихвите по 30-годишите ипотечни кредити с фиксирана лихва достигнаха 5% за първи път от 2011 г. Потенциалните купувачи на жилища са притеснени от високите лихви, които се прибавят към рекордно високите цени.

Очаква се сделката за PSB да приключи през третото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още