IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon спира работата по шест нови офис сгради в САЩ

Концернът възнамерява да прецени по-добре нуждите от хибридния начин на работа

09:55 | 18.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Изглед към Ню Йорк. <em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Изглед към Ню Йорк. Снимка: Bloomberg LP

Американският технологичен концерн Amazon.com Inc спира строителството на шест нови офис сгради в Белвю и Нашвил, за да преразгледа проектите, които да отговарят на изискванията за хибриден начин на работа, съобщи технологичният гигант в петък.

Спирането и забавянето на строителството няма да се отразят на плановете на Amazon за наемане на служители, заяви говорител на компанията, като повтори обещанието на фирмата за създаване на 25 хил. работни места в Белвю и още 5000 в Нашвил.

„Пандемията значително промени начина, по който хората работят ... Нашите офиси са дългосрочни инвестиции и искаме да сме сигурни, че ги проектираме по начин, който да отговаря на нуждите на служителите ни в бъдеще", заяви Джон Шотлер, вицепрезидент на отдел "Глобални недвижими имоти и съоръжения" в Amazon.

Отделно от това Bloomberg News съобщи в петък, че Meta Platforms, компанията майка на Facebook, и Amazon са се отказали от плановете си за разширяване на офисите си в Ню Йорк.

Meta е решила да не заема допълнителни 300 хил. кв. м площ на 770 Broadway, сграда близо до Astor Place, където вече има офиси, а Amazon е намалила размера на площта, която възнамеряваше да наеме от JPMorgan Chase & Co в Hudson Yards, се казва в доклада.

„Често има редица причини, поради които не бихме продължили дадена сделка, включително за използването на офиси. Последните няколко години донесоха нови възможности, свързани с начините, по които се свързваме и работим", заяви говорител на Meta пред Ройтерс, без да потвърди или отрече информациите.

„Оставаме твърдо ангажирани с Ню Йорк и очакваме с нетърпение откриването на Farley (името на проекта за офис, б. ред.) през следващите месеци", добави говорителят.

През последните няколко години пандемията промени корпоративния живот, като много служители се възползваха от удобството, което им предоставя работата от дома. Те успяха да избегнат пътуванията до работа и да избегнат големите събирания. Много работодатели възприеха хибридни работни графици, а по-малко от половината от броя на работещите в офиси преди пандемията се връщат постоянно в бизнес районите.

Някои компании са осъзнали, че трябва да прекроят офисите си, за да се харесат на служителите. В Ню Йорк например консултантската фирма Accenture PLC откри ново пространство за иновации с открита тераса и широка гледка, за което се надява да привлече работниците обратно в офиса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още