IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter – компанията, която иска служителите ѝ да се гордеят с нея

Тя ясно разбира, че разнообразието сред служителите ѝ е ключът към нейния успех

14:07 | 27.07.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Twitter търси разнообразие в екипа си, за да може да отговори на нуждите на потребителите си от цял свят, става ясно от нова публикация в блога на компанията.

„В Twitter имаме за цел да достигнем до всеки един човек на планетата. Вярваме, че тази цел е по-постижима с екип, който разбира и представлява различни култури“, пише Джанет Ван Хюси от интернет компанията.

В текста си тя посочва, че за бизнеса е важно да разполага с разнообразна работна сила, защото проучванията показват, че по-голямото разнообразие води до вземането на по-добри решения. Текстът допълва, че компаниите с жени на лидерски позиции се радват на по-добри финансови резултати.

„Но ние искаме да бъдем повече от добра компания, ние искаме да сме компания, с която да се гордеем“, гласи посланието. Ето защо Twitter взе решението да сподели данните за произхода и пола на служителите си, подобно на други компании.

Както се вижда на графиката, в Twitter преобладават мъжете служители. 70% от работещите в компанията са мъже, както и 90 на сто от заетите с технологиите. При нетехническите длъжности половете са представени по равно. Twitter е пример за продължаващата тенденция мъжете да доминират на ръководни позиции. Едва 21% от лидерските места в компанията са поверени на жени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 14:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още