IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter взема мерки срещу тормоза на жени в социалната мрежа

Компанията обединява усилията си с неправителствена организация

17:48 | 07.11.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Twitter си сътрудничи с женска застъпническа група по разглеждането и вземането на мерки, свързани със случаите на тормоз в социалната мрежа, пише Wall Street Journal.

Неправителствената организация Women, Action & the Media (WAM), създаде онлайн форма за съобщаване на насилие и тормоз. Ако някой от инцидентите изглежда правдоподобен, WAM ще има задачата да съобщи на Twitter.

Проектът има за цел да подобри комуникацията с жените от Twitter в тази насока и да помогне на компанията да се справи с пропуските си в начина, по който се справя със съобщенията за нанесен тормоз.

"Тормозът винаги е очевиден“, твърди Жаклин Фрийдман, изпълнителен директор на WAM. Въпреки това нито една платформа в момента няма ресурсите, за да се справи с този проблем.

WAM, която миналата година оказа натиск върху Facebook по въпросите за отношението към жените в социалните мрежи, твърди, че е започнала работа с Twitter.

Twitter, която преди беше критикувана за агресивните си отговори на злоупотребите, работи с много външни групи по света по най-добрите практики за безопасност. Тя се стреми да подобри начина, по който се справя с подобни проблеми, коментира говорителят на социалната мрежа.

Потребителите на Twitter имат възможност само да блокират други потребители, както и да докладват на компанията за обидно поведение и тормоз.

Формата на WAM включва разглеждането на специфичните туитове на отделните потребители, независимо дали злоупотребата се основава на пола, включва расистки или сексуални заплахи или се опитва да внуши страх. WAM твърди, че ще се опита да намери отговори на подобни въпроси до 24 часа от Twitter.

Новината идва на фона на хвърлянето на светлина към агресивното поведение, насочено срещу жените онлайн. Скорошно проучване на Pew показва, че 40% от интернет потребителите в САЩ твърдят, че са били обект на тормоз в онлайн пространството.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още