fallback

Twitter пусна функцията "ретуит с коментар"

Потребителите посрещнаха добре промените в социалната мрежа

14:40 | 08.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Twitter пусна официално функцията „ретуит с коментар“, тестовете на която започнаха миналото лято, пише TechCrunch.

Опцията позволява на потребителите да вграждат туитове в своите туитове, което им дава възможност да надвишат лимита от 140 символа на съобщение, когато допълнят съобщението си с предишен свой коментар.

Функцията вече е достъпна на сайта на Twitter и на приложението за iPhone. Скоро тя ще бъде пусната и за мобилното приложение за Android.

Преди това Twitter позволяваше на потребителите да вграждат туитове като цитати като копират URL адреса на коментара, но „ретуийт с коментар“ вече позволява това да се случва с натискането на един бутон.

Пускането на новата опция беше посрещнато добре от потребителите на Twitter.

Всъщност новата функция има сериозна цел. От една страна, тя позволява на хората да споделят и коментират туитове без да се налага да съкращават линка към първоначалния туит, което означава, че контекстът и смисълът се запазват.

Принуждаването на потребителите да съкращават своите послания до определен брой символи е част от чара на Twitter, върху който е изградена платформата. С развитието на социалната мрежа обаче много влиятелни потребителите търсят начини да прескочат ограничението, така че да използват Twitter за своя основна комуникационна платформа. 

 

Say more with revamped quote Tweet! Rolling out on iPhone and web, coming soon to Android. https://t.co/Bcl3E859ne pic.twitter.com/fioAPPi0nW

— Twitter (@twitter) April 6, 2015
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:47 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Социални мрежи виж още