IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook тества тематични списъци с новини

Компанията извежда на преден план онлайн пазаруването

14:38 | 30.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Facebook тества множество тематични списъци с новини в своето мобилнo приложение на мястото на основния списък. Това е следващата стъпка в процеса, започнат от компанията през октомври, когато тя започна да позволява на някои потребители да виждат специализирани потоци от новини, пише The Verge.

Новият мобилен дизайн заимства много от начина, по който работи мобилното приложение на Facebook - Paper. Софтуерът автоматично сортира публикациите на хора и страници, които потребителят следва, подреждайки ги в различни секции. Въпреки че сегашният списък с новини ще остане, ще има допълнителни в раздели като “Стил”, “Пътуване” и “Акценти”.

“Хората ни казаха, че харесват новите опции да виждат и обсъждат повече истории във Facebook, свързани с определена тема, от която те се интересуват”, коментира говорителят на компанията. “Ето защо тестваме списъци с новини, в които потребителите могат да виждат различни публикации от хора и страници, базирани на тематични области”.

В допълнение към това Facebook тества и разгръщането на функцията Marketplace, по която работи от няколко месеца. Известна просто като “Пазаруване”, тази услуга се тества от октомври тази година, като до известна степен беше скрита в основното приложение. Сега според The Verge тя започва да излиза на много по-видно място.

При нови тестове иконата на Marketplace заменя тази на Facebook Messenger в долната част на приложението за iOS, а иконата на чат приложението е качена в горния край, в непосредствена близост до лентата за търсене. По този начин тя прилича на приложението за Android. 

Избирането на новата иконка отвежда потребителя до страница за пазаруване, на която той може да разглежда и купува продукти, продавани от различни страници, харесани от него. Facebook е потвърдила пред The Verge промените в дизайна, добавяйки, че само малък процент от хората в САЩ в момента имат достъп до него. Освен това компанията разкри, че услугата все още е далече от момента на официалното си пускане по целия свят.

По думите на говорителя на Facebook тестовете ще продължат, така че услугата да бъде развита и да се превърне в нещо, което е полезно за хората и ефективно за бизнеса.

“Все още сме в начален стадий на тестването и ще продължим да подобряваме преживяването, докато научаваме повече за това кое работи най-добре”, допълва той.

Разделът Marketplace освен това включва “групи за продажби”, към които потребителят се е присъединил. Освен това той може да използва полето за търсене в горната част, за да намира стоки, които се продават, като търсенето става във всички групи и страници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още