IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter e закрил 125 хил. профила, свързани с тероризъм

Според директора на социалната мрежа Джак Дорси един от петте най-големи приоритета на Twitter за годината е сигурността

17:09 | 02.06.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на социалната мрежа Twitter Джак Дорси обяви, че компанията се фокусира активно върху сигурността и е затворила около 125 хил. профила, свързани с тероризъм, съобщава CNBC.

Изключително агресивни сме по отношение на закриването на тези профили“, каза Дорси в сряда по време на Code Conference в Ранчо Палос Вердес, Калифорния. „Получаваме помощ от правителствата в цял свят, които ни посочват подобни профили“.

Дорси, който е съосновател на Twitter и главен изпълнителен директор на Square, се завърна към социалната мрежа миналата година. По време на конференцията към него на сцената се присъедини и активистът и член на движението Black Lives Matter Дерей Маккесън.

Те се срещнаха за пръв път по време на протестите във Фъргюсън през 2014 г., които бяха предизвикани от смъртта на чернокожия младеж Майкъл Браун от полицейски изстрел. Фъргюсън е част от Сейнт Луис, родния град на Дорси.

Маккесън е популярен потребител на Twitter с 366 хил. последователи в мрежата и се определя като голям фен на услугата. Макар че след запознанството си с Дорси често посещава централата на Twitter, за да се среща с мениджърите, Маккенсън казва, че има множество проблеми, свързани с услугата.

Той разказва например, че често е обект на тормоз и единственото решение е да блокира всеки един потребител по отделно. До момента той вече е блокирал 19 хил. профила.

Получавам смъртни заплахи“, каза той. „А това никак не е забавно“.

В допълнение към изкореняването на разпространението на терористично насилие в Twitter, Дорси казва, че компанията се фокусира върху защитата на потребителите от типа тормоз, изпитван от Маккенсън.

Един от петте най-големи приоритета на Twitter за годината е сигурността, каза Дорси. 

В миналото сме говорили за това колко важна е сигурността“, каза Дорси. „Не зная дали винаги сме прилагали инженерни ресурси в тази насока. Това обаче вече се променя“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Jay Gould
преди 7 години
''Късно е, либе, за китка, месечинка си залезе''... Акциите на Twitter, Inc. отиват на кино. Twitter си пропиля шанса да стане сериозен бизнес със социалната си политика да помага на терористи, вместо да се развива. От почти $ 75 през декември 2013 г. сега са по $ 15 и още ще спадат, вероятно до към $ 3. Амин! ПС: От ISIS, ''движението'' Black Lives Matter и ляво-либералните медии ударно може да инвестират в ''Джихадиска трибуна'' купони за храна и камили за да оцелее. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още