IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter остана извън преговорите с Тръмп... защото е прекалено малка

Социалната мрежа изигра важна роля в предизборната кампания на новоизбрания президент на САЩ, но това не се оказа достатъчно

13:07 | 15.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп е оставил Twitter без покана за срещата си с технологичните лидери в сряда, защото компанията е прекалено малка, коментира говорителят на екипа му, предава Ройтерс.

Липсата на Twitter от срещата изненада част от индустрията, като се има предвид колко много самият Тръмп използваше социалната мрежа по време на предизборната си кампания, както и факта, че Twitter се включва активно в дискусии по въпроси, свързани с политиките, киберсигурността и разпространението на онлайн пропаганда.

"Те не бяха поканени, защото не са достатъчно големи“, посочва представител на екипа на Тръмп.

С пазарната си капитализация от 13,85 млрд. долара Twitter е по-малка от Facebook и Amazon, компании, включени в срещата в Ню Йорк. Най-малката от всички компании, чиито представители са били поканени, е Tesla, чиято пазарна капитализация е 31,92 млрд. долара.

Платформата на Twitter изигра важна роля от гледна точка на възможността Тръмп да може да се обръща директно към милионите гласоподаватели. Той използва факта, че има голям брой последователи в социалната мрежа, за да заобиколи традиционните медии и да насочи посланията си към обществото и да плаши опонентите си.

По време на управлението на Обама Twitter беше редовен участник в срещи, целящи справянето с технологични проблеми, особено предвид факта, че платформата се ползва от групи като „Ислямска държава“ и лекотата, с която сайтът се ползва за онлайн тормоз.

Източник, запознат с отношенията на Тръмп с Twitter, твърди, че решението за изключване на главния изпълнителен директор на социалната мрежа Джак Дорси от срещата е мотивирано от гнева на новоизбрания президент по адрес на компанията, която отхвърли рекламна сделка във връзка с кампанията му през октомври.

По време на срещата в сряда Тръмп призна за други компании, оставени извън списъка на поканените, но не спомена Twitter. 

Повече за срещата на Тръмп с технологичните лидери в САЩ можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още