fallback

Twitter губи главния си технологичен директор

Адам Месинджър напуска компанията след над пет години в нея

08:31 | 21.12.16 г.
Автор - снимка
Създател

Адам Месинджър. Снимка: Twitter

Главният технологичен директор на американската социална мрежа Twitter Inc. Адам Месинджър напуска компанията. Това е поредният удар по отношение на мениджърския екип на дружеството само няколко седмици след като неговият главен оперативен директор също подаде оставка, предава Bloomberg.

Месинджър, който беше технологичен директор  от 2013 г., пое по-рано през годината ръководството над продуктовия екип на компанията. В началото на този месец обаче базираната в Сан Франциско Twitter назначи нов служител начело на този екип, а поделението на Месинджър след напускането му ще се отчита директно на главния изпълнителен директор Джак Дорси. 

Напускането на мениджъра допълнително разтърсва компанията, която вече се бори със забавяне на растежа на приходите. Twitter наскоро съкрати 9% от служителите си в опит да се доближи до рентабилността, след като дори проучи потенциалната си продажба, но не получи предложения. 

След като сега отговорностите на Месинджър се пренасочват към Дорси, натовареността на съоснователя на микроблогинг платформата ще се увеличи още повече, особено ако той продължи и заниманието си като главен изпълнителен директор на другата компания Square Inc.

„Ние предприемаме стъпки за рационализиране на организацията чрез повишаване на нашите инженерни, продуктови и дизайнерски функции, като всяка област сега ще се отчита директно пред Джак", казват от Twitter в изявление. „Ние вярваме, че тези промени на нашата организационна структура ще дадат възможност за повишаване на дисциплинаат по отношение на продуктовата ни стратегия и бързо изпълнение", допълва се в становището.

 

After 5 years I’ve decided to leave Twitter and take some time off. Grateful to @jack for the opportunity and to my team for shipping.

— Adam Messinger (@adam_messinger) 20 декември 2016 г.

Месинджър заяви в пост в Twitter, че напускането му е негово собствено решение. През миналия месец Twitter загуби и своя главен оперативен директор Адам Бейн, който изгради рекламния бизнес на компанията. Нито един от двамата – Бейн и Месинджър, не е обявил с какво смята да се занимава занапред.

Джош Макфарланд, вицепрезидент по продуктите в Twitter, също напуска компанията, обяви самият той в сряда. Той ще се присъедини към Greylock Partners като инвестиционен партньор.

Книжата на Twitter поевтиняха с 1,8% до 17,92 долара в края на сесията в Ню Йорк във вторник и останаха почти без промяна в цената си след анонсирането. Акциите поевтиняват с 23% през тази година, оставяйки компанията с пазарна стойност от 12,8 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:55 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Социални мрежи виж още