IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакнаха акаунта на Sony Music в Twitter

В профила е била публикувана невярна информация за смъртта на певицата Бритни Спиърс

09:20 | 27.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Twitter акаунтът на Sony Music Entertainment беше хакнат в понеделник и публикува лъжливи твърдения, че поп звездата Бритни Спиърс е починала, предава Ройтерс.

Sony Music, която е подразделение на Sony Corp., направи кратко изявление, в което посочи, че профилът ѝ в социалната мрежа е бил компрометиран, но проблемът е бил отстранен.

Компанията се извини публично на Бритни Спиърс и нейните фенове за случилото се.

Единият от говорителите на Sony е отказал да коментира повече по темата. Говорителят на Twitter пък не е отговорил на имейлите, изпратени до него.

35-годишната певица и носителка на награда „Грами“ е добре, заяви мениджърът ѝ Адам Лебър пред CNN.

В първите няколко фалшиви туита в понеделник акаунтът на Sony Music Global в социалната мрежа публикува кратко съобщение, гласящо „Почивай в мир, Бритни Спиърс“ (RIP @britneyspears” и „#RIPBRitney 1981-2016”), заедно с емотикони на разплакано човече, писаха списанията Variety и Billboard.

Скоро след това подвеждащите съобщения бяха отстранени. В някои туитове групата OurMine пое отговорност за случилото се, обяви Billboard.

Акаунтът в Twitter на музикалната икона Боб Дилън също е станал обект на атака, разкри още изданието. В него също са се появили съобщения за смъртта на Спиърс.

Говорителят на Sony потвърди, че Боб Дилън също е сред артистите на компанията.

Друго подразделение на Sony – Sony Pictures Entertainment, стана жертва на огромна кибератака през ноември 2014 г., която Федералното бюро за разследвания (ФБР) заключи, че е дело на Северна Корея. Пробивът беше осъществен само месец преди Sony да пусне в кината филма „Убийствено интервю“ за двама журналисти, наети от ЦРУ да убият корейския лидер Ким Чен Ун.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още