IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две хакерски групи са си сътрудничили за удара срещу Sony

Guardians of Peace са получили ключови данни от Lizard Squad

16:44 | 30.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Данните, които помогнаха на хакерите да достигнат до вътрешната мрежа на Sony, са предоставени от друга група, която е ударила игралната мрежа на компанията, пише Washington Post.

В интервю с човек, представящ се за член на хакерската група Lizard Squad, той посочва, че е предоставил информацията на Guardians of Peace, които поеха отговорност за скорошния голям пробив в системите на Sony.

От своя страна Lizard Squad е насочила усилията си към мрежата на PlayStation, която успя да блокира на Коледа.

В интервюто се посочва още, че групата познава няколко души от Guardians of Peace. Въпреки тази връзка те не са играли “важна роля” в атаката, която доведе до публикуването онлайн на част от филмите на студиото.

Членът на Lizard Squad разкрива, че неговата група е предоставила регистрациите на част от служителите на Sony, които са използвани от GoP.

Информацията породи съмнения в теорията, че Северна Корея стои зад атаките срещу вътрешните системи на японския концерн.

Въпреки това Ройтерс заяви, че американските служби проучват дали все пак Северна Корея не е “възложила” на някого да извърши пробива, което може да обясни свързването на двете хакерски групи помежду им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още