IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook търси холивудски таланти за новите си телевизионни планове

Социалната мрежа се готви за снимки на кратки предавания

14:57 | 09.05.17 г.
<p>
	Марк Зукърбърг.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Марк Зукърбърг. Снимка: Архив Ройтерс

Социалната мрежа Facebook си търси холивудски продуценти, докато се подготвя за новите си телевизионни начинания, пише Quartz.

Скорошни обяви за работа, публикувани от компанията, показват, че тя си търси филмов продуцент, филмов софтуерен инженер и лидер продукции, за да изгради своя видео бизнес.

Обявите се появяват скоро след като стана ясно, че Facebook планира да пусне десетки предавания от юни тази година, писа Business Insider.

Това обаче е само началото. Facebook проучва и възможностите за кратки, 5-10-минутни уеб серии, които могат да бъдат зареждани на всеки 24 часа, както това се случва в Snapchat. Освен това могат да се появят и други, по-високобюджетни предавания, които да са с дължина до 30 минути, допълва Business Insider.

Едно от трите предавания е шоу за запознанства от Conde Nast Entertainment, където участниците ще се срещат във виртуалната реалност преди да отидат на реални срещи. Други предавания ще включват топ знаменитости.

От обявите за работа не става ясно какво съдържание точно ще трябва да създават новите служители.

Facebook се насочи към такъв тип съдържание през март с видео приложения за Apple TV, Amazon Fire TV и Samsung Smart TV, което ще отвори вратите към по-дългите форми на видео.

Социалната мрежа има 1,28 млрд. активни потребители дневно, които не са свикнали да гледат повече от няколко минути, а Facebook се конкурира достатъчно със Snapchat и YouTube без да се изправя срещу Netflix и традиционните телевизии.

За холивудските режисьори работата по телевизионни продукции не е нещо чуждо. Мартин Скорсезе и Ридли Скот поеха в тази посока. Филмови звезди като Брад Пит, Уил Смит, Юън Макгрегър и Том Харди също се включиха в продукции на кабелни оператори и на стрийминг услуги. Други, като режисьора Дейвид Линч, който в момента възражда култовия сериал “Туин Пийкс” от 1989 г. за Netflix, се отказаха напълно от киното. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още