IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook планира да увеличи двойно офисите си в Лондон

Не е ясно колко работни места ще създаде компанията, но новината е добре дошла за Великобритания

14:56 | 24.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Социалната мрежа Facebook обяви, че вероятно ще увеличи двойно присъствието си в Лондон, като ще придобие близо 56 хил. кв. метра офис пространство в две сгради на King’s Cross. То е достатъчно да побере 6000 работни позиции, предава Ройтерс.

Социалната мрежа не разкрива колко работни места ще създаде в британската столица, където се очаква да има 2300 служители до края на годината. Тя добави 800 работни позиции в Лондон през миналата година.

Стийв Хеч, управляващ директор на Facebook за Северна Европа, заяви, че звеното в британския град е разработило много от ключовите продукти, включително Workspace и приложения за очилата за виртуална реалност Oculus.

“Днешните новини отразяват нашия ангажимент към Великобритания и желанието ни да разрастваме бизнеса си и британската икономика”, посочва той в изявление.

Новините представляват вот на доверие за Великобритания в момент, в който тя се намира в несигурност заради очакваното излизане от Европейския съюз през следващата пролет.

Потенциалното неуспешно договаряне на добри условия за напускането на ЕС би могло да засегне икономическия растеж и работните места в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още