IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook - следващата мощна централна банка?

Ако пусне дигитални пари, социалната мрежа ще затвори кръга на предлагане и ще направи Visa и Mastercard излишни

09:29 | 18.03.19 г. 12
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

И ако накрая Facebook подкрепи стойността на конвертирането на монетите си с пари от реалния свят, малцина биха видели необходимостта от често конвертиране на монетите си във Facebook.

Но защо пък ще ви трябва да купувате Facebook монети? Поради голямата разлика, която би дошла от всичко това за електронната търговия.

Електронна търговия F.0

Когато бъдат представени официално Facebook монетите, това може да доведе до ново ниво на електронната търговия.

Facebook ще постигне мечтата си за онлайн търговец, способен да публикува и продава артикули директно в своите приложения, чак до процеса на плащане. Няма да има повече кликвания върху връзки към сайтове на трети страни. Няма да има нужда да пишете данни за кредитна карта или PayPal. Онлайн пазаруването ще се превърне в двуетапен процес във Facebook приложенията. Виждам, харесвам, кликвам на бутона „купувам“, натискам за потвърждение. Монетите във Facebook преминават от мобилния ми портфейл към продавача - веднага.

Няма да има спредове при валутните курсове и много по-ниски такси за трансакции. Социалните мрежи, мигновените съобщения и електронната търговия ще станат наистина интегрирани. Потребителите ще очакват удобството на трансакциите с два клика. Съществуващите платформи за електронна търговия, използващи традиционни портове за плащания, ще трябва да се адаптират, за да се конкурират.

Разбира се, трябва да отбележим, че този сценарий отдавна е реалност в Китай с портфейла WeChat и Alipay – от години.

Как Faceboook може да създаде най-голямата валута в света четете в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

2
rate up comment 10 rate down comment 8
michaelis12
преди 5 години
мхм още малко и швепс .... :)) а да видиме дали така ше стане, после не било държавна институция и подслушвателница тоя фейсбокклук сигурно не е на неккъв си еврейски суяяк на 30йси ше го пуснат да печата парите и да стане "централна банка" ше бъде доста самотна централна банка щот "руските, пинг понгските и иранските хакери" ше я думнат за секунди .... :))Ей тея глобалистите в отчаяния си писък и агония поради изтичане в канала на историята се чудат ква тъпоттия да измислят, но нема батко песента е изпята и мача е свирен - Адио Рио .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 4
hazard
преди 5 години
Амазон също може да го направи,за него е по-лесно, със своя валута, свои продукти, има си и облачни услуги със специалисти.Ама както колите със вода не видяха бял свят, лобито на банките е доста силно не би се дало лесно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още