fallback

Тръмп заплаши да затвори социални медии

Социалните мрежи се опитват да заглушат консервативните гласове, твърди за пореден път американският президент

16:36 | 27.05.20 г. 7

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да регулира или да затвори социални медии. Предупреждението му най-вероятно е конкретно срещу Twitter, тъй като платформата започна да проверява дали публикациите на американския президент са фактологически верни, съобщава Bloomberg.

В поредица от туитове в профила си Тръмп заяви, че социалните мрежи се опитват да заглушат консервативните гласове. Според него това трябва да се промени или ще има последствия.

Все пак няма доказателства, че Тръмп има правомощията или способността да затваря социални мрежи, които се управляват от публично търгувани дружества и се използват от милиарди потребители по света.

 

Republicans feel that Social Media Platforms totally silence conservatives voices. We will strongly regulate, or close them down, before we can ever allow this to happen. We saw what they attempted to do, and failed, in 2016. We can’t let a more sophisticated version of that....

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 27, 2020

„Републиканците смятат, че социалните медии напълно заглушават консервативните гласове. Ще въведем строги регулации или ще ги затворим преди да допуснем това да се случи“, пише Тръмп в една от публикациите си в Twitter.

 

В нито една от публикациите си Тръмп не посочва конкретна дигитална платформа, но явно са отговор срещу Twitter. Социалната мрежа направи проверка на фактите по отношение на предишни туитове на Тръмп, в които бяха отправени необосновани твърдения за гласуването по пощата. Така Twitter за първи път предприема действия по отношение на публикациите на Тръмп, като слага етикети към тях и ги определя като подвеждащи.

Още подобни новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria! Oще технологични новини вижте във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:33 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Социални мрежи виж още