IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TRUTH Social ще се появи в онлайн магазина на Apple в понеделник

В поредица от публикации късно в петък потвърден акаунт на главния продуктов директор на платформата отговори на въпроси за приложението

10:15 | 20.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Erin Schaff/The New York Times/Bloomberg</em></p>

Снимка: Erin Schaff/The New York Times/Bloomberg

Новото начинание на бившия президент на САЩ и предприемач Доналд Тръмп в сферата на социалните платформи TRUTH Social се очаква да бъде пуснато в понеделник (21 февруари) в магазина за мобилни приложения на Apple, съобщи Ройтерс.

В поредица от публикации късно в петък потвърден акаунт на главния продуктов директор на мрежата, записан като Били Б., отговори на въпроси за приложението от хора, поканени да го използват по време на тестовата му фаза. 

"В момента сме определили пускането в магазина за приложения на "Епъл" за понеделник, 21 февруари", отговори изпълнителният директор на въпрос на потребител кога приложението, което тази седмица беше достъпно за бета тестери, ще бъде пуснато официално.

Търговската реализация на TRUTH Social ще възстанови присъствието на Тръмп в социалните платформи повече от година, след като той беше блокиран в Twitter, Facebook и YouTube след нападението срещу Капитолия в САЩ на 6 януари 2021 г., извършено от негови поддръжници. Тръмп беше обвинен, че е публикувал съобщения, подтикващи към насилие.

TRUTH Social, алтернативата на Trump Media & Technology Group (TMTG) на Twitter, може да бъде предварително поръчана, преди да бъде официално пусната в Деня на президентите в САЩ.

Подобно на Twitter, приложението предлага функции за следване на други хора и на актуални теми, сочат демо снимките. Еквивалентът на туитовете ще се нарича „truth” (от англ. език – истина – бел. ред.).

TMTG е оценена на 5,3 млрд. долара на базата на цената на акциите на Digital World Acquisition Corp, която нарасна с 20%, след като Ройтерс писа за добавянето на приложението в App Store. През октомври TMTG обяви, че ще се слее с компанията със специално предназначение при оценка от 875 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още