IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво иска да направи Мъск с Twitter?

Предприемачът настоява кодът на социалната мрежа да е отворен, а модерацията на съдържанието да не е толкова строга

15:28 | 19.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Alex FLynn/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex FLynn/Bloomberg

Да направи алгоритъма на Twitter с отворен код и да публикува кода в GitHub

В интервюто за TED Мъск предложи да направи алгоритъма на Twitter отворен, което означава, че други извън компанията ще могат да виждат и да препоръчват корекции и промени. Един от начините да се направи това, твърди той, е кодът да бъде пуснат в GitHub – уебсайт, който се използва за съхранение на софтуерни проекти.

Да даде отметки на потребителите, които плащат за Twitter Blue

В серия от туитове, публикувани през втория уикенд на април, Мъск предложи Twitter да даде на потребителите, които плащат за Twitter Blue – абонаментна услуга, която включва допълнителни функции към акаунтите на потребителите – отметка, за да покаже, че акаунтите им са „верифицирани“. Това би било различно от синята отметка, която изисква акаунтите да са едновременно автентични и забележителни.

Да разчита по-малко на реклама

В същата серия от туитове Мъск посочи, че Twitter трябва да се насочи към бизнес модел, който разчита повече на абонаментите. В момента Twitter Blue добавя функции като „отмяна на туит“ срещу месечна такса от 2,99 долара. Мъск предлага абонаментът да включва премахване на всички реклами.

Освен това предложи съкращаване на персонал и затваряне на централата на компанията в Сан Франциско. Подобни съкращения може да са необходими, ако компанията се оттегли от рекламата, която през четвъртото тримесечие на 2021 г. донесе около 90% от приходите ѝ.

На 18 април Мъск туитна, че бордът може да не получава заплата, ако предложението му постигне успех. Той допълни, че подобен ход ще спестява около 3 млн. долара годишно.

Да опита да спре спама и измамните ботове

Мъск твърди, че основен приоритет за него ще бъде да премахне „армиите от ботове“ в Twitter, които спамят акаунти и мамят потребителите.

Да разреши публикуването на по-дълги туитове

В туит, публикуван на 15 април, Мъск се застъпи за идеята за по-дълги туитове.

Той отговори на дълга тема в Twitter от Ишан Уон, бивш главен изпълнителен директор на социалната мрежа Reddit, който също коментира предложението за придобиване на Twitter. Мъск не е отговорил на коментарите на Уон, но коментира темата.

По думите му изводът от всичко това е, че „Twitter е много закъснял за дълги туитове“. Мъск обаче не даде повече обяснения.

В повечето случаи туитовете могат да съдържат до 280 знака – двойно повече от предишното ограничение за 140.

Twitter е отказала да коментира. Мъск не е отговорил на запитванията за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още