IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter не планира големи съкращения на служители

Служители бяха притеснени от сделката с Мъск, защото той е известен с това, че освобождава много работници

10:25 | 14.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американската социална мрежа Twitter не планира големи съкращения, но вероятно ще продължи да преструктурира бизнеса си, разкри тя в документи, цитирани от Ройтерс.

Документите, подадени до регулаторите, се появиха ден след като Twitter заведе дело срещу главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, обвинявайки го, че е нарушил уговорката за придобиване на Twitter за 44 млрд. долара. Гигантът се обърна към съда, искайки да нареди на най-богатия човек в света да завърши сливането при договорената цена от 54,20 долара на акция.

Освен това в сряда Twitter сподели, че през юни е изпратила на Мъск формално искане за одобряване на две програми за задържане на служители, но той не е дал съгласието си.

Мъск не е отговорил веднага на запитването за коментар по темата, когато е потърсен през Tesla.

Служители на Twitter изразиха опасенията си от това Мъск да придобие социалната мрежа заради неговите предпочитания към съкращенията на работници и други разходи, към по-слаба модерация и ограничаване на работата от дистанция.

През май компанията сподели, че ще сложи на пауза процеса по наемане и ще разгледа всички налични оферти за работа, за да реши дали някои от тях „не трябва да бъдат оттеглени“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още