IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter временно затвори офисите си, докато съкращенията на служители започват

Екипите очакват имейли, за да разберат дали остават на работа

14:55 | 04.11.22 г. 2
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Twitter временно затвори офисите си в петък, след като каза на служителите си, че ще бъдат информирани по имейл по-късно през деня дали са съкратени, предава Ройтерс.

Ходът следва седмица на несигурност около бъдещето на компанията под ръководството на новия собственик Илон Мъск.

В имейл до служителите компанията им заяви, че до 9 ч. местно време ще им каже дали остават на работа.

„В опит да поставим Twitter на пътя на успеха трябва да преминем през труден процес по намаляване на работната ни сила по света в петък“, гласи имейлът, разгледан от Ройтерс, който е изпратен вчера.

Мъск, най-богатият човек в света, иска да съкрати около 3700 души, или половината от работната сила на компанията, докато се опитва да съкрати разходите и да наложи нова работна етика, разкриват вътрешни планове, разгледани от Ройтерс тази седмица.

Twitter не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Служители не крият недоволството си от съкращенията, изразявайки ги в социалната мрежа с хаштага #OneTeam.

Потребителят rachel bonn туитна: „Миналия четвъртък в офиса в Сан Франциско, наистина последният ден, в който Twitter беше Twitter. Бременна в осмия месец и с друго 9-месечно дете. Току-що ми беше спрян достъпът до лаптопа“.

В отговор на потока новини в хаштага Йоел Рот, директорът на Twitter по сигурността и интегритета, написа, че личните му съобщения винаги са отворени за всички и попита как може да помогне.

Рот е най-високопоставеният директор, който публично реагира на случващото се, за да подкрепи слжителите, които губят работните си места. Освен това изглежда е запазил позицията си. Рот не е отговорил на запитването за коментар.

Офисът на компанията на Piccadilly Circus в Лондон изглежда пуст днес, без никакви служители.

Вътре всяко доказателство, че социалната мрежа някога е изпълвала сградата, е изчезнало. Служители по сигурността твърдят, че тече преустройство, но отказват да коментират повече.

Компанията казва, че служителите, които не са засегнати от съкращенията, ще бъдат уведомени през работните си имейли. Служителите, които ще загубят работата си, ще бъдат уведомени за следващите стъпки, също по имейл.

Някои служители туитнаха, че достъпът им до IT системите на компанията е бил блокиран и се опасяват, че това е сигнал, че ще бъдат сред съкратените.

„Изглежда съм безработен. Тъкмо ми беше спрян дистанционно достъпът до работния ми лаптоп и бях премахнат от Slack”, туитна потребител с акаунта @SKbcrn, чийто профил го описва като бивш мениджър в Twitter.

Служители заведоха колективен иск срещу компанията, като твърдят, че тя провежда масови съкращения, без да следва протокола за 60-дневно предизвестие, което е в нарушение на федералните и калифорнийските закони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:55 | 04.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
melon
преди 1 година
Това няма как да стане.А Мъск има да избива 44 милиарда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
nikiangel
преди 1 година
Така и така ще уволни половината, ако са с топки, и всички кажат, щом ще ни уволняваш никои няма да ти работи, от понеделник напускаме всички... и туитър е до там. GAME OVER!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още