IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter замразява плановете за криптопортфейл

Новината от онлайн изданието Platformer понижава цената на доуджкойна

11:20 | 04.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Социалната мрежа Twitter е замразила плановете си за създаване на криптопортфейл в рамките на промените, започнали миналата седмица от новия собственик Илон Мъск. За това съобщава онлайн изданието Platformer, цитирано от CoinDesk.

„Наскоро разкрит план за изграждане на криптопортфейл за Twitter изглежда е на пауза“, посочва публикацията.

Това се отрази на криптовалутата доуджкойн – чиято цена се движи спрямо действията на Мъск, който неведнъж се е изказвал в нейна подкрепа.

Токенът поевтинява със 7% за денонощието до 0,12 долара минути преди 11 ч. българско време, след като новината бе съобщена. През последната седмица доуджкойнът увеличи цената си повече от два пъти, след като Мъск завърши сделката си за покупката на социалната мрежа, достигайки най-високата си стойност от април насам.

Очаква се Twitter да съкрати близо половината от персонала си, съобщи по-рано Bloomberg, позовавайки се на неназован източник. Миналата седмица Мъск отстрани главния изпълнителен директор на компанията и други високопоставени мениджъри, като в миналото не е криел намерението си да промени посоката на развитие на компанията.

От Twitter не са отговорили веднага на запитване от CoinDesk за плановете за криптопортфейла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 04.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още